حرف زدن با یکدیگر می تواند خیلی از مشکلات را حل کند قبل از اینکه بچه ها خیلی بزرگ شوند. باید یاد بگیرند که با یکدیگر حرف زدن به معنی متقاعد کردن دیگری نیست٬ بلکه به معنی این است که حرف دیگری را گوش کنی و سعی کنی صادقانه با او گفتگو داشته باشی. برای حرف های مهم آدم احتیاج به وقت آرامش دارد.
استرس کارهای روزانه باعث میشود که اعضای خانواده نتوانند به آرامی و سر فرصت با هم حرف بزنند. والدین و فرزندان با هم در مورد کارهای روزمره حرف می زنند٬
آن ها درمورد آنچه دیده اند یا کسانی که در روز با آن ها برخورد داشته اند حرف میزنند٬ ولی وقت ندارند از خودشان و از دلشان با یکدیگر حرف بزنند.
بهترین زمان حرف زدن
بهترین فرصت برای حرف زدن با والدین یا برعکس با بچه ها هنگامی است که آن ها علائق مشترک داشته باشند. مثلاً وقتی با هم فوتبال بازی می کنند٬ یا دوچرخه سواری یا موتور سواری میکنند یا سینما میروند٬ در این حالات است که آن ها کمتر در مورد مدرسه و مشکلات آن حرف میزنند٬ بلکه فرصت دارند که در مورد خودشان حرف بزنند.
از طرف دیگر٬ بعضی از نوجوانان هستند که حوصله فعالیت های مشترک با والدین را ندارند و ضمناً حرف زدن با آن ها هم برایشان مثل یک کابوس است.
این گروه ترجیح میدهند با دوستان و هم سن های خودشان تفریح کنند و حرف بزنند.
والدین این نوجوانان باید بدانند که مجبور کردن آن ها به کاری که نمی خواهند درست نیست٬ و از طرف دیگر والدین نباید بهشان بر بخورد که چرا فرزندشان این طور رفتار میکند.
آن ها فقط باید آمادگی خودشان را برای صحبت کردن و فعالیت های مشترک به فرزندشان نشان دهند.
نوجوانان مایلند که تجربه کنند.
زندگی روزمره با تمام یکنواختی برای ما بزرگسالان لطف خاصی دارد. اما برای نوجوانان همین کارهای روزمره با تمام لطفش گاهی خسته کننده و آزاردهنده است.
کنجکاوی نوجوانان را وادار میکند که به دنبال تجربیات جدید باشند آن ها می خواهند که ریسک کنند٬ تغییر را دوست دارند و به دنبال ماجراجویی هستند.
آن ها مایلند چیزهای جدید را امتحان کنند؛ درست کارهایی که از قبل معلوم نیست که به کجا ختم می شود به همین دلیل هم هیجان انگیز هستند.
اگر زندگی نوجوان با برنامه ریزی دقیق جلو برود٬ نیاز به او به کارهای هیجان انگیز ارضاء نمیشود و این متأسفانه به علت ترس والدین است.
البته آن ها حق دارند که نگران باشند٬ زیرا ریسک واقعی گاهی با خطراتی همراه است. ولی والدین باید بدانند که فرزندشان باید یاد بگیرد که چگونه با خطر مواجه شود.
زندگی بدون ریسک
وقتی زندگی روزمره نوجوان روی برنامه و بدون ریسک و هیجان واقعی پیش رود٬ او سعی می کند به صورت غیر فعال در دنیای فانتزی و غیر واقعی به هیجان لازم برسد٬ مثلاً با دیدن یک فیلم وحشتناک یا بازی های کامپیوتری هیجان انگیز.
تجربه و امتحان مواد مخدر هم یکی از آن چیزهایی است که نوجوان کنجکاو و به دنبال هیجان را به سوی خود می کشاند.
والدین ترجیح می دهند که او سرش را با یک فیلم هیجان انگیز گرم کند. البته با چنین زندگی که داغی آن به اندازه داغی یک شمع است، خطر این می رود که نوجوان به دنبال ارضاء نیازش به هیجان و ریسک، پیگیر هیجان بی حد و مرز مثل مواد مخدر یا سیگار و الکل باشد و بدین ترتیب ارتباطش را با واقعیت زندگی از دست بدهد.
کلینیک ترک اعتیاد افشار با امکانات رفاهی و اتاق های مجهز قابل رقابت با هتل های لوکس پنج ستاره و ارائه روش های نوین درمان اعتیاد، آماده بستری و درمان شبانه روزی بیماران عزیز می باشد.