لوگو

توصیه های رفتاری در مقابل فرزند معتاد

قطعاً پیشگیری همیشه بهتر از درمان عمل می کند، در نتیجه والدین بجای انتظار ازمسئولین بهتر است در اولین قدم فرزندان خود را از خطر اعتیاد آگاه ساخته و خیلی محکم و جدی در این مورد عمل کنند.
توصیه های رفتاری در مقابل فرزند معتاد

توصیه های رفتاری در مقابل فرزند معتاد

  • در ارتباط با مواد مخدر مرز مشخصی را بین خود و فرزندتان تعیین کنید.
  • رفتار خودتان را در ارتباط با مواد مخدر قانونی و غیرقانونی دقیقاً بررسی کنید.
  • اگر متوجه خطای خودتان در ارتباط با مواد مخدر قانونی و غیرقانونی شدید سعی کنید آن را تغییر دهید.
  • فرزندتان را زمانی کمک مالی کنید که مطمئن باشید برای خرید مواد نیست.
  • فرزندتان را بعد از اطمینان از ترک اعتیاد، در پرداخت بدهی‌ هایش کمک کنید.
  • به طور واضح و بی‌پرده در مورد مشکل اعتیاد حرف بزنید و تظاهر نکنید که او را درک می کنید.
  • به هیچ وجه اجازه استفاده از مواد مخدر در خانه را ندهید و وجود آن را در چهار دیواری خانه تحمل نکنید.
  • با تمام امکانات خود از ترک اعتیاد فرزندتان حمایت کنید.
  • حتماً، به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنید.
  • در گروه ‌های والدین یا خانواده معتادان شرکت کنید.

تبادل نظر و گفت‌ و گو با آن ها به شما در تحمل این شرایط کمک می‌کند.

نکته بسیار مهم: کاری برای خودتان بکنید.

والدین با تمام نگرانی هایی که دارند نباید به نیازهای خودشان بی توجهی کنند، آن ها باید به دنبال علایق خودشان بروند و به فکر سلامتی و آرامش خود باشند.

مراقبت بهتر از خود باعث می‌شود که آن ها به اندازه کافی انرژی داشته باشند تا فرزندشان را در ترک اعتیاد کمک کنند و این دوران سخت را آگاهانه پشت سر بگذارند.

والدین برای تحمل این دوران باید نظر ثابتی در مورد فرزندشان و اعتیاد او به دست بیاورند و رفتار مطمئنی پیدا کنند.

در این شرایط احساس گناه به هیچ وجه جایی ندارد. والدین باید بدانند که آن ها هم مثل بقیه انسان ها گاهی اشتباه می کنند ولی هرگز مسئول اعتیاد فرزند شان نیستند. اما آن ها می توانند کمک بزرگی در راه ترک اعتیاد دختر و پسرشان باشند.

غالباً والدین احساس نگرانی و بلاتکلیفی را می‌شناسند؛ این احساس که با اعتیاد ارتباط دارد.

شاید همین چند سال قبل اصلا ً آن ها درباره این مسئله فکر نمی‌کردند، زیرا این والدین فکر می‌کردند که فرزند آن ها هرگز در خطر اعتیاد نیست. ولی امروز تصور دیگری دارند، زیرا متوجه شده‌ اند که همه در خطر هستند مگر اینکه قبلاً پیشگیری‌ های لازم را کرده باشند.

دو تفکر ریشه ای درباره پیشگیری از اعتیاد:

  • این کاملاً بی نتیجه است که مسئولان فقط مانع تولید و عرضه مواد مخدر شوند، زیرا این مسئله به مرور زمان غیر ممکن می شود. بلکه تلاش باید بیشتر در جهت ممانعت از به وجود آمدن و پیشرفت اعتیاد باشد. یعنی قدم اول مبارزه با مواد مخدر نیست، بلکه هدف پیشگیری از به وجود آمدن اعتیاد است.
  • بهترین روش برای جلوگیری از اعتیاد معالجه آن نیست، بلکه پیشگیری از به وجود آمدن آن است. طی سالیان گذشته متخصصان به این نتیجه رسیده اند که یک برنامه ی صحیح پیشگیری از اعتیاد خیلی زود تر از آن چیزی که قبلاً تصور می‌کردند باید آغاز شود.

بنابراین آنقدر که پیشگیری از ایجاد اعتیاد اهمیت دارد، معالجه آن از این اهمیت برخوردار نیست. البته یک نسخه صد در صد برای مبارزه با اعتیاد وجود ندارد، ولی سعی ما در آن است که تا جای ممکن راهی منطقی و عملی برای پیشگیری از اعتیاد در کودکان و نوجوانان بیابیم.

کلینیک ترک اعتیاد افشار با امکانات رفاهی و اتاق های مجهز قابل رقابت با هتل های لوکس و پنج ستاره و ارائه روش های نوین درمان اعتیاد، آماده بستری و درمان شبانه روزی بیماران عزیز می باشد.