لوگو

مواد روانگردان

مواد روانگردان به موادی گفته می شود که با ایجاد تغییرات در عملکرد سیستم عصبی باعث ایجاد اختلالات سمعی، بصری و توهم شده و درک و فهم فرد را تغییر می دهند. مصرف مواد روانگردان آثار مخربی بر مغز و سیستم عصبی بر جای می گذارد.

موادی با ترکیبات شیمیایی و مصنوعی که با اثرگذاری مستقیم بر مغز و دستگاه عصب مرکزی حالت های طبیعی فرد مصرف کننده، درک و فهم وی را به طور کلی تغییر می دهد. مواد روان گردان در واقع از زیر مجموعه مواد توهم زا محسوب می شوند. از شناخته ترین این مواد می توان به مسکالین، LSD، ماری جوانا، قرص اکس هستند.

متأسفانه در طی سالهای اخیر، سن مصرف و گرایش به مواد روان گردان در جامعه رفته رفته کاهش یافته و امروزه شاهد آن هستیم در نوجوانان ما با ناآگاهی از عوارض و پیامدهای وحشتناکی که این مواد بر جسم و روان آنها بجای می گذارند به آسانی اسیر این معضل خانمان برانداز شده و آینده تحصیلی، اجتماعی و خانوادگی خود را به مخاطره می اندازند.

طبق آمار بدست آمده از وزارت بهداشت، با مصرف مواد روان گردان نوعی جنون جنسی در فرد بروز می دهد که همین امر سبب بروز بی بند و باری و آسیب های اجتماعی در بین مصرف کنندگان زن و مرد بوده است. انتقال بیماری های مقاربتی از قبیل ایدز و هپاتیت یکی از این معضلات جبران ناپذیر می باشد.

مواد روان گردان با تأثیراتی زیانباری که بر مغز و دیگر اعضای بدن می گذارد، بیماری های بیشماری را برای فرد مصرف کننده سبب می شود.

مواد روان گردان به 4  دسته تقسیم می شوند که هر کدام از این موارد اثراتی مخرب بر جسم فرد بجای می گذارد.

دسته بندی مواد روانگردان:

  • مواد محرک: (این دسته از مواد با بالا بردن سطح انرژی و میزان هوشیاری فرد در مراحل اولیه مصرف، از بین بردن خستگی، احساس خوب اما کاذبی به فرد می دهد. البته لازم به ذکر است این احساس های کاذب تنها در ساعات اولیه دوام دارد و در مرحله خماری تماماً از بین می رود. برخی از مواد محرک کوکائین و یا حتی مواد کافئین دار هستند.)
  • مواد سرکوب گر: ( به دسته ای از مواد تلقی می شود که با پائین آوردن سطح انرژی و سرعت عکس العمل حالت خلسه ای به فرد دست می دهد که فرد از این حالت رخوت لذت می برد. نوشیدنی های الکلی، سوء مصرف مورفین و یا هروئین از جمله موادی هستند که این حالات را برای فرد بوجود می آورند.)
  • مواد توهم زا: (این دسته از مواد با تغییراتی که بر خلق و خوی فرد ایجاد می کنند موجب اختلالات سمعی و بصری در فرد شده و میزان توهم را در فرد بالا می برد. سوء مصرف گل، قارچ ها، ماری جوانا، قرص های اکس از این دسته هستند.)
  • سایر مواد مخدر: ( این مواد همانطور که از اسمشان پیداست سبب ایجاد بی حالی، رخوت، منگی و خواب آلودگی در فرد می شود.)

وابستگی که مواد روان گردان در جسم و روان فرد بجای می گذارد به نسبت میزان مصرف، مدت زمان مصرف، سن، شرایط فیزیولوژیکی فرد، سابقه بیماری و نوع موادی که مصرف می کند بسیار متفاوت است. بنابراین فرد برای رهایی از مواد مخدر و سم زدایی آن نیاز به مراقبت های روانپزشکی و پزشکی دارد چرا که تأثیرات مخربی که مواد روان گردان بر جسم و روان این افراد می گذارد را نمی توان سرسری درمان کرد.

ترک مواد روانگردان:

مواد روانگردان با درگیر کردن سیستم عصبی، میل به مصرف را در فرد تقویت کرده و درمان اعتیاد را دشوار می سازند. در اکثر موارد تلاش افراد مصرف کننده برای ترک اعتیاد در منزل ناکام می ماند و هر بار که فرد پس از ترک به مصرف روی می آورد، اعتماد به نفس خود را برای ترک اعتیاد از دست می دهد.

ترک مواد روانگردان می بایست تحت نظر افراد متخصص و باتجربه انجام شود و همزمان با ترک فیزیکی، جلسات مشاوره فردی و گروهی و مشاوره با روانشناس، احتمال عود و بازگشت اعتیاد را در فرد بیمار به حداقل ممکن برساند.

بدین منظور، کلینیک های درمانی و ترک اعتیاد در سراسر کشور آماده ارائه خدماتی ارزشمند و مناسب جهت حال این بیماران تدارک دیده اند که در این راستا اشاره ای داریم به کلینیک ترک اعتیاد افشار که یکی از بهترین مراکز ترک اعتیاد در سراسر کشور است.

مرکز ترک اعتیاد افشار با کادر تخصصی و باتجربه و با فراهم کردن محیطی لوکس و مناسب برای بیماران، امکاناتی در حد هتل های 5 ستاره برای ترک اعتیاد بیماران فراهم ساخته است. این مرکز بصورت شبانه روزی و هفت روز هفته آماده مشاوره و پذیرش بیماران می باشد.

برای مشاوره رایگان در زمینه ترک انواع مواد روانگردان با شماره ۰۲۱ ۲۶۱۲۲۴۴۶ تماس بگیرید