در مرز مشترک کشورهای تایلند، لائوس و میانمار و نواحی همجوار و میانی بین این کشورها به عنوان مثلث طلایی، تولید و بخش اعظم و مواد مخدر جهان به عمل میآید. حرفه اصلی اکثر مردم این مناطق را تولید، خرید و فروش مواد اعتیاد آور از جمله هروئین و تریاک تشکیل میدهد، و همچنین تعداد زیادی از مردمان این مناطق را معتادان تشکیل میدهند.
تولید و پخش مواد اعتیادآور در مثلث طلایی زیر نظر تشکیلات مافیایی اداره و هدایت میشود. این تشکیلات توزیع مواد مخدر را به اشکال مختلف در جهان در سطح کلان و با سیاستهای پیچیده حتی با عزل و نصب رؤسای جمهوری بسیاری از کشورها به عهده دارد.
تشکیلات مافیایی با خرج هزینههای زیاد و نفوذ در احزاب و ارتباط با افراد با نفوذ سرنوشت دولتها و ملتها را برای اهداف خود رقم میزند. از جمله اهداف این تشکیلات ایجاد بازارهای مناسب برای وارد ساختن و فروش مواد اعتیادآور، سلاحها و اجناس قاچاق و پولساز است.
سلطان تریاک جهان
خونسا (کهون سا) از رهبران اصلی مثلث طلایی و به عنوان سلطان تریاک جهان مشهور است. او دارای ارتشی قوی متشکل از مدرن ترین سلاح های جنگی و کماندوها و سرسپرده های فراوانی است که برای سرکوب کردن هر نوع جنبشی علیه کارهایش آموزش دیده اند. خونسا دارای آزمایشگاه ها، کارخانه ها و مزارع فراوان و تولید مواد اعتیاد آور و مواد روانگردان است و از عوامل مافیاست و در دولت های زیادی نفوذ دارد.
هلال طلایی مواد مخدر
کشورهای پاکستان و افغانستان و قسمتی از ایران به عنوان کشورهای بزرگ و تولید و پخش مواد مخدر به عنوان هلال طلایی محسوب میشوند. البته بعد از انقلاب اسلامی، ایران از این مجموعه کنار زده شده است.
بزرگ ترین کشورهای تولیدکننده مواد مخدر
در حال حاضر کشورهای پاکستان و افغانستان به عنوان بزرگترین کشورهای تولید کننده مواد مخدر در منطقه به حساب میآیند. در مجموع میتوان گفت که بیش از ۹۰ درصد از مواد مخدر جهان در مثلث طلایی و هلال طلایی تولید میشود. در مرزهای مشترک افغانستان و پاکستان ده ها آزمایشگاه و لابراتوار هروئین سازی وجود دارد و محصولات آن ها توسط سوداگران مرگ به جهان صادر می گردد.
مرکز تولید و توزیع کوکائین
کشت گیاه کوکا، کوکائین و کراک در کلمبیا به میزان زیاد تولید و به کشورهای مختلف از جمله آلمان صادر میشود. تعداد زیادی از مردم این کشور، به خصوص نوجوانان و جوانان معتاد به مصرف کوکائین هستند. در سال ۱۹۹۴ قریب به ۲۵ تن کوکائین توسط ارتش کلمبیا از قاچاقچیان کشف گردید.
حمل و پخش مواد اعتیاد آور
قاچاقچیان برای حمل و پخش مواد مخدر از کلیه امکانات و وسایل موجود کمک میگیرند. حمل مواد مخدر به وسیله اسب، شتر، قاطر، موتور سیکلت، اتومبیل، کشتی، هواپیما، هلیکوپتر، زیردریایی و نظایر آن صورت میگیرد. گاهی قاچاقچیان برای مبارزه احتمالی با مأموران این وسایل را به سلاح های جنگی نظیر موشک انداز، مین، مسلسل، نارنجک، انواع سلاح های خودکار و نظایر آن مجهز میکنند.
شگردهای حمل و قاچاق مواد مخدر
جهت حمل و عبور مجاز مواد مخدر، قاچاقچیان همچنین از طرق، شیوهها و شگردهای خاصی استفاده می کنند. به عنوان مثال آرایش های ظاهری و تصنعی، جاسازی، حمل مواد در باک بنزین، داخل تابوت مردگان، درون اسباب بازی های کودک، گهواره، لاستیک اتومبیل، گچ گیری های قلابی دست و پا، داخل قوطی های کنسرو، داخل میوه ها و وسایل و غیره، که البته اینها فقط نمونه هایی از کارهای شناخته شده قاچاقچیان مواد مخدر در حمل و انتقال مواد مخدر است.