کودکان به امنیت روحی نیاز دارند و این به معنی این است که آن ها باید از محبت والدین و نزدیکان بزرگسالشان کاملاً مطمئن باشند. نکته اصلی این است که کافی نیست والدین فقط فرزندانشان را دوست داشته باشند٬ بلکه باید این محبت را نشان دهند٬ به نحوی که کودک به خوبی آن را احساس کند. بنابراین حرف٬ حرف احساسات است و همان طور که همه میدانیم کودکان احساسات خاصی دارند.
نیازهای عاطفی کودکان با توجه به سنشان تغییر میکند
این از زمانی آغاز می شود که کودک در شکم مادر است، او می تواند صدای والدین را تشخیص دهد و حتی علاقه و عدم علاقه آن ها را قبل از تولد از صدایشان احساس کند. برای نوزاد و کودک کوچولو تماس پوست خیلی مهم است و حتی بچه های کمی بزرگتر لذت می برند که در آغوش گرفته شوند و مورد نوازش قرار بگیرند. بنابراین والدین باید برای این کار وقت بگذارند. باید کودک را در بغل بگیرند و او را نوازش کنند.
البته مدت و میزان این نوازش را خود کودک تعیین میکند. معمولاً کودکان احساسات مستقیم و هیجان انگیز را بیشتر از بزرگسالان دوست دارند؛ چیزی که معمولاً باعث عصبانیت والدین می شود. چه روزها و شب هایی که والدین به خاطر بچه ها از خستگی احساس بلاتکلیفی و ناامیدی می کنند٬ مسلماً بعضی وقتا تحمل و صبر کافی ندارند.
البته همه ما میدانیم که هیچ انسانی کامل نیست و والدین هم انسانند و نمیتوانند کامل باشند و احتمالاً خطاهایی میکنند. آن ها باید سعی کنند خطا هایشان را کاهش دهند.
خطا های والدین
یکی از خطا ها تنبیه بی دلیل فرزندان می باشد. البته تا زمانی که دعوا و بگو مگوی والدین با فرزندشان یک مسئله هر روزی نباشد و به کتک کاری نیانجامد نباید به آن زیاد اهمیت داد.
اما نکته بسیار مهم اینجاست که والدین هرگز نباید آن را فراموش کنند و آن این است که٬ اگر کودکی خواست شما در آغوشش بگیرید٬ به هیچ وجه نباید به سینه او دست رد بزنید٬ مگر اینکه این کار برای شما غیر ممکن باشد. ولی تا جای ممکن حتی اگر در سختترین شرایط هستید باید او را در آغوش بگیرید و مورد نوازش قرار دهید.
کودکان خصوصاً بعد از یک دعوا و تنبیه احتیاج دارند که در آغوش گرفته شوند و دلداری داده شوند. والدین باید همیشه آماده آشتی باشند٬ حتی اگر میدانند که حق با آنهاست.
کودک خیلی رنج می کشد اگر والدین ساعتها از نوازش او خودداری کنند و حتی با قهر او را به رختخواب بفرستند.
امنیت روحی
امنیت روحی به این معنی است که اگر والدین استرس دارند٬ وقت ندارند و حتی زمانی که با هم اختلاف دارند کودکشان را با آغوش باز بپذیرند و به او نشان دهند که در هر شرایطی او را دوست دارند. کودکان به این محبت بی قید و شرط والدین نیاز دارند تا بتوانند اعتماد به نفس خود را پرورش دهند.
کودکی که اعتماد به نفس قوی دارد یاد می گیرد و می داند که به هنگام گرفتاری کسانی هستند که به او پناه بدهند٬ بنابراین او نیازی ندارد که برای فرار از مشکلات به مواد مخدر پناه ببرد.
کلینیک ترک اعتیاد افشار در یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران(در مجاورت پارک سنگی جمشیدیه) آماده ی ارائه خدمات ترک اعتیاد به بیماران گرامی می باشد.